Udskriv

Søg

Forord

Del på: 

Når du på grund af alder eller sygdom ikke længere kan kommunikere, huske eller klare hverdagen selv, er det vigtigt, at de forskellige fagfolk får kendskab til din livshistorie og de vaner og værdier, som betyder mest for dig.

Ergoterapeutforeningen ønsker med dette hæfte at gøre det muligt – for dig selv, eller andre i din familie eller omgangskreds – at notere noget af det, som du synes, at andre mennesker skal vide om dig. Hæftet kan også bruges som inspiration til samtaler mellem dig, dine pårørende og medarbejdere, f.eks. hvis du skal flytte i plejebolig. 

De tanker og oplysninger, som du får samlet her, vil være med til at sikre, at du stadig kan være forbundet med andre, og at dine nærmeste bedre kan tage kloge beslutninger, når du ikke længere selv kan gøre det.

Begynd med at udfylde de punkter, som har størst betydning for dig. Udskyd at svare på spørgsmål, som ikke er vigtige lige nu, og sørg for at markere de ting, som er ekstra vigtige for dig, at andre respekterer. 

Fortæl dine pårørende, at hæftet findes, og hvor du opbevarer det. Måske kan du gennemgå og skrive notaterne sammen med en, der kender dig.

Se en gang imellem på det, du har skrevet. Meninger og oplysninger forandrer sig ofte.

Ergoterapeutforeningen
København, 2015 

Hæftet er en bearbejdet version af Livsboken, udgivet af Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, 2011.

Senest opdateret: 10. november 2016